Росен Кирилов: Не искам да ни вкарват лесни голове

Не искам да ни вкарват лесни голове. Това заяви на пресконференция в Пресклуб България старши треньорът на ЦСКА 1948 Росен Кирилов преди гостуването на Лудогорец в двубой от 25-ия кръг на Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. Срещата на „Хювефарма Арена“ в Разград е в четвъртък, 22 април, от 19:00 часа.

Кирилов е уверен в доброто представяне на неговия тим срещу Лудогорец.

Предстои ни много тежък мач, амбицирани сме да се представим добре и да вземем точки. Четирима човека няма да вземат участие в този мач, но ние имаме равностойни играчи, така че всеки, който излезе да играе, ще даде максимума си за доброто представяне. За мен редуваха колебливи игри със силни игри, в последния мач смениха схемата, играха 3-4-3. Срещу Левски направиха много силен мач, изглеждаха впечатляващо, особено прехода в атака, много силни контраатаки. Аз мисля, че имаме сили за всякакъв тип игра, без значение от пресата на съперника, готови сме да играем във всяка такава фаза“, започна той, коментирайки представянето на шампионите под ръководството на Валдас Дамбраускас.

Аз предпочитам да не си избирам отборите, за всеки противник се готвим специално, срещу всеки противник се опитваме да дадем максимума, да изглеждаме добре и да побеждаваме. Не искам да ни вкарват лесни голове, не искам да отваряме прекалено големи пространства. Ако ни вкарат гол, да е от някаква страхотна комбинация, на която не сме могли да се противопоставим, да не е от грешки. Има винаги първи път, надявам се да е в четвъртък“, изрази надежда той за дебютен успех над Лудогорец в треньорската си кариера.

На въпрос на БГНЕС относно конкретната цел предвид осигуряването на класиране в топ 6 след края на редовния сезон, той отвърна: „Краткосрочна цел е да влезем в шестицата, като сме сигурни, ще си поставим нова цел. Не искам да мисля напред, първо да изпълним поставената цел, след това ще мислим“.

Кирилов е на мнение, че няма незаменими играчи в неговия отбор предвид отсъствието на четирима за двубоя в четвъртък поради уговорка между двата тима. „Бившите футболисти на Лудогорец и преотстъпените няма да играят в този мач, с изключение на Даниел Наумов – Серкан Юсеин, Климентов също няма да играе, както и Денислав Александров, такава е уговорката между двата отбора. Ние имаме други козове, играчите ни са равностойни на всички постове, няма незаменими в нашия отбор“, завърши наставникът на армейците. /БГНЕС