Росен Кирилов: Основната ни задача е да показваме атрактивен футбол

Основната ни задача е да показваме атрактивен футбол. Това заяви новият старши треньор на ЦСКА 1948 Росен Кирилов на днешното си представяне в Пресклуб България. На пресконференцията присъства и главният мениджър на „червените“ Красимир Балъков.

Да, в Бистрица също работих с млади играчи, но тук са събрани всички най-добри млади играчи в България, потенциалът им е много голям, ще наблегнем на това тези играчи да се развиват и бъдеще да са футболисти на националния отбор. Аз предпочитам да се фокусирам върху всекидневни цели. Искам днес да си свършим работата, ако това се случи максимално, сигурен съм, че всичко ще бъде наред. Основната задача пред мен е да показваме атрактивен футбол, да печелим мачове и точки“.

Нямаме краткосрочна или дългосрочна цел – първо място. Аз съм сигурен, че ако работим систематично, победите ще дойдат, с тях ще дойдат и купите. Целта ми е да си свърша максимално работата, да има развитие в отбора – моята амбиция е да се сглоби един много добър отбор, който е такъв и в момента, да има развитие и в него, и в играчите дългосрочно“, започна Кирилов.

Конструктивна критика винаги трябва да се приема, за да се върви напред. Ние при всички положения всяка седмица се събираме всички и си говорим за всички неща. В тоя отбор има един отворен диалог и винаги се търсят вариантите за по-добро развитие на момчетата и клуба, като цяло“, коментира главният мениджър на ЦСКА 1948.

Винаги ще искам неговото мнение, защото неговият опит е безценен – ще се допитвам до него и ще искам неговите съвети. В България трябва да се работи много повече, за да се вдигнат резултатите. Досега не е работено по този начин, на мен ще ми е много интересно да участвам в този процес, от няколко дни съм в нещата, все още съм в процес на адаптация. Досега това, което видях, ми хареса“, продължи новият наставник на армейците.

Много разговори се водят, всичко се коментира как се прави, защо се прави. В тези разговори се раждат и такива идеи“, добави за финал Балъков. /БГНЕС