Росен Желязков: Иновациите и образованието гарантират икономически растеж

Иновациите и образованието са акценти в предизборната ни програма, защото те ще гарантират икономически растеж.

Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков по време на посещение в завод за бутилиране на минерална вода в с. Баничан, община Гоце Делчев. Заводът е получил над 3 млн. лв. подкрепа от национални и европейски програми. До фирмата са стигнали близо 10 000 лв. държавна подкрепа по линия на социално-икономическите мерки, както и 200 000 лв. за технологично обновление и автоматизация от ОП "Иновации и конкурентоспособност".

Собственикът на предприятието уточни още, че по време на пандемията не са затваряли, затова и не са кандидатствали по мярката 80/20. Той бе категоричен, че хората от предприятието ще се ваксинарат, за да продължат да работят и очакванията са отново да достигнат нивата от 2019 г.

„Новото технологично оборудване, което сте внедрили в производството, ще ви подпомогне. Затова и усилията на коалицията ГЕРБ-СДС са насочени към развитие на икономика на знанието, както и увеличение на публичните разходи за иновации, насочени към бизнеса”, подчерта още Росен Желязков.

На срещата присъстваха още областният координатор и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева, кандидатите за депутати Александър Мацурев, Николай Джингаров, Александър Петков, Иванка Кехайова. /БГНЕС