Роси МакКий: Всички българи трябва да се гордеят със заслужените отличия на нашите гимнастички

"Това е един триумф не само на красотата, грацията и отличната спортна подготовка, това е национална гордост. Ние като Фондация и всички българи трябва да се гордеят със заслужените отличия на нашите гимнастички". Това заяви пред БГНЕС един от учредителите на Фондация "Спорт в България" Роси МакКий по време на последния от Световната купа по художествена гимнастика в София, в който българските гимнастички спечелиха нови пет медала.

Дария Атаманов и Роси МакКий

МакКий връчи на Дария Атаманов от Израел новоучредената награда за най-добра чуждестранна състезателка в София. "Смятаме, че чуждестранните състезатели се представят достойно и държат нивото на художествената гимнастика на изключително високо ниво. Безспорно в това състезание в София индивидуалната състезателка, която се отличи и се оказа в центъра на вниманието на Фондация "Спорт в България", беше Дария Атаманов от Израел. Тази състезателка показа изключително добро представяне и това беше причината ние да я отличим. Талантът ѝ е безспорен и ѝ пожелаваме много успехи занапред", коментира тя.

"От няколко години ние сме Фондация, която стои и подкрепя нашия национален отбор по художествена гимнастика, както и Федерацията. Нашите гимнастички са на изключително високо, световно ниво. Художествената гимнастика традиционно е държала челните места в света и това продължава да бъде факт. Смятаме, че нашите гимнастички се представиха изключително добре, показаха изключително добра подготовка и достойно завоюваха множество титли. Искам да поздравя Стилияна Николова, Боряна Калейн, както и нашия ансамбъл и да им пожелая много успехи на предстоящата Олимпиада в Париж", допълни МакКий, след като българските гимнастички завършиха Световната купа с общо 3 златни и 5 сребърни медала.

"България винаги е държала изключително добро ниво като организатор и домакин. Смятаме, че пълната зала показва, че това наистина е факт, както от страна на българската публика, така и от страна на международната публика, това се оценява. Надяваме се, че занапред ние ще останем да бъдем център на художествената гимнастика в света", каза МакКий относно организацията на надпреварата в София. /БГНЕС

Категории:

Тагове: