Росица Кирова: Инфлацията е двойна и това се дължи на ПП

Всеки, който иска да промени начина си на живот към по-добро, не трябва да поглежда към тази промяна. Това заяви по бТВ кандидатът за депутат от ГЕРБ Росица Кирова.

Тя иронизира думите на Кирил Петков, че пред кабинета му са чакали 600 инвеститори.

„Не съм чула един от тях да е отишъл в Монтана, Видин, Враца. Не зная един от тях да е направил инвестиция в България. Имате ли електромобил от Ловеч? Нямате. Тази инвестиция беше широко обявена и всички медии говореха за нея повече от месец, така и не се реализира“, каза Кирова.

Тя подчерта, че кампанията наистина ще бъде лесна, защото може да изброява цял ден всичко това, за което „Продължаваме промяната“ са излъгали българското общество.

На въпрос кой е виновен за това, че има високи цени, Кирова отговори: „Като цяло е виновно управлението на хора, които имат наклонности към измама. Те измамиха българското общество с обещанията си, с претенциите си за експертиза, с претенцията си за познаване на икономическия процес, с претенциите си, че знаят всичко за еврозоната. Тези хора бяха против влизането на еврозоната, помните изказванията на Асен Василев. Сега изведнъж чуваме, че трябва да влезем в еврозоната, за да овладеем инфлацията“.

Кирова заяви, че инфлацията в България, която е двойна на тази в еврозоната, се дължи на това, че „Продължаваме промяната“ не знаеха как да управляват и не пожелаха по никакъв начин да се вслушат в разумните предложения на ГЕРБ. „Ако бяхме овладели енергийния шок още в самото начало, за да може бизнесът да бъде компенсиран и енергията да не бъде влагана в цената на продуктите, нямаше да имаме такава инфлация. Тогава управляваше ПП“, добави Кирова. /БГНЕС