Рубльов обърна Циципас и допълни финалното каре в Торино

Руснакът Андрей Рубльов се превърна в последния полуфиналист във Финалите на АТП, след като победи Стефанос Циципас с 3-6, 6-3, 6-2 в директния сблъсък за второто място в Червената група в Торино.

Рубльов бе загубил двата си мача срещу Циципас от началото на годината, но показа воля, за да се събере след загубения първи сет и да надиграе съперника си в следващите две части, стигайки до ценен успех след час и 42 минути игра. Така Рубльов достигна полуфиналите в надпреварата за първи път в кариерата си, след като в предишните си две участия не преодоля груповата фаза.

Днес руснакът ще спори с норвежеца Каспер Рууд за място във финала. "Чакам с нетърпение този мач, защото Каспер е страхотен човек, както на корта, така и извън него. Той е страхотен тенисист, голям боец. Постигна много неща през този сезон и за мен ще е голямо предизвикателство да играят срещу него", коментира Рубльов.

В първия полуфинал днес Новак Джокович играе с американеца Тейлър Фриц от 15:00 часа българско време, а Рууд и Рубльов излизат на корта в 22:00 часа. /БГНЕС