Рубльов спря Димитров на четвъртфиналите в Индиън Уелс

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на шампионата на твърда настилка от сериите Мастърс в Индиън Уелс (САЩ). Поставеният под номер 33 миналогодишен полуфиналист Димитров загуби от седмия в схемата и в света Андрей Рубльов (Русия) с 5-7, 2-6 за 90 минути игра.

В първата част Григор изостана с пробив в петия гейм, но успя да го върне с брейк на нула, когато Рубльов сервираше за сета при 5-4. След това Димитров моментално отново предаде подаването си и въпреки че в 12-ия гейм отрази три поредни сетбола, руснакът наложи волята си от четвърти опит. Във втория сет българският тенисист беше пробит в третия и петия гейм, а в седмия спаси мачбол на свой сервис, преди Рубльов все пак да затвори двубоя. Така 30-годишният хасковлия допусна второ поредно и общо трето поражение в петия си мач срещу този съперник.

Преди двубоя с Рубльов Димитров записа три поредни чисти победи над Джордан Томпсън, Александър Бублик и Джон Иснър. Той си тръгва от турнира със 179 940 долара и 180 точки за световната ранглиста. От понеделник Григор ще се изкачи до 30-то място в ранглистата.

От своя страна Рубльов записа 13-та поредна победа и достигна до първи полуфинал в Индиън Уелс. Той се стреми към 11-та титла в кариерата си и трета поредна след триумфите си в Марсилия и в Дубай в последните седмици, а следващият му противник ще бъде американецът Тейлър Фриц, който в последния четвъртфинал от мъжката схема победи Миомир Кецманович от Сърбия в три сета. В другия полуфинал ще спорят испанците Рафаел Надал и Карлос Алкарас. /БГНЕС