Рубльов обърна Оже-Алиасим за втора Мастърс титла в кариерата

Андрей Рубльов спечели титлата от силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Мадрид. На финала в испанската столица седмият в схемата руснак обърна дебютанта в такава фаза Феликс Оже-Алиасим с 4-6, 7-5, 7-5 за близо два часа и 50 минути.

Рубльов, който се бореше със заболяване и изпитваше физически проблеми през цялата седмица, събра сили, за да стигне до крайния успех срещу канадеца. Началото определено бе за Оже-Алиасим, който поведе с 4-1 след два пробива. Опонентът му върна един от тях, но това бе всичко от Рубльов в откриващата част. Втората вървеше гейм за гейм, когато руският тенисист нанесе решителен удар в 12-ия гейм, за да възстанови паритета. Третият сет се разви по идентичен начин - двамата не бъркаха на собствен сервис току преди тайбрека, когато Рубльов отново бе по-солиден в края, за да се поздрави с титлата.

Тя е втора за него от Мастърс 1000 сериите след тази в Монте Карло преди година и общо 16-а в кариерата. Оже Алиасим не съумя да грабне първи трофей от Мастърс веригата в дебютното си участие на финал и остава с пет титли във витрината, последната от които дойде на турнира в Базел през октомври. След като загуби първите осем финала в кариерата си, балансът на канадеца след това е 5/7.

В сряда, 8 май, започва Мастърсът в Рим, а Откритото първенство на Франция стартира на 26 май. /БГНЕС