Рубльов и Сонего ще спорят за титлата във Виена

Андрей Рубльов продължи с великолепното си представяне през календарната 2020 г., след като достигна финала на силния тенис турнир в австрийската столица Виена.

Рубльов ще играе в неделя за пета титла през 2020.

Руснакът се класира за финала след 6-4, 4-1 и отказ на съперника Кевин Андерсън заради контузия. Южноафриканецът не успя да се противопостави на силно играещия руснак и отстъпи в първата част след пробив в десетия гейм, а във втория сет видимо изпитваше проблеми, и след като използва медицински таймаут, прекрати принудително участието си в надпреварата. Рубльов победи Андерсън и на Ролан Гарос по-рано този месец. В спор за трофея руснакът ще играе с изненадата на турнира Лоренцо Сонего. Италианецът, който елиминира световния номер 1 Новак Джокович в предишната фаза след убедителна игра, се справи и с Дан Еванс, който пък отстрани първата ни ракета Григор Димитров в 1/4-финалите, след 6-3, 6-4. Отново осланяйки се на страхотния си сервис, Сонего подчини британеца, който се бори във втория сет, но силите му достигнаха само за връщане на пробива в самото начало на втората част.

Приказката за Сонего продължи и италианецът е на финал във Виена като "щастлив губещ".

Рубльов ще играе за пета титла през тази година след успехите в Катар, Аделаида, Хамбург и Санкт Петербург. Сонего има една титла от календара на ATP – тя дойде в Анталия през миналата година. Двамата нямат официален мач помежду си. /БГНЕС