Румен Христов: Листите на ГЕРБ-СДС се редят

Листите се редят, ГЕРБ-СДС е единствената дясна коалиция. Смея да твърдя това от гледна точка на това, че бивши наши колеги направиха коалиция с БСП, което ги демаскира като недясна формация.

Това заяви пред журналисти председателят на СДС Румен Христов по повод предстоящите предсрочни парламентарни избори, на които партията ще се яви заедно с ГЕРБ в коалиция, предаде репортер на БГНЕС.

Христов съобщи, че все още не са започнали да се регистрират, защото търсят най-добрите кандидати. "Нямаме съмнения, че ще бъдем първа политическа формация, въпросът е да бъдем с по-голям брой депутати в парламента, за да си улесним съста-вяне на правителство, евентуално", каза Христов.

Той сподели, че често го питат дали правителство без ГЕРБ-СДС е възможно и заяви, че такова е възможно, но то ще бъде краткотрайно и сигурно ще се наложи напролет да ходим на нови предсрочни парламентарни избори.

На журналистически въпрос с кого биха разговаряли от ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство, Христов обясни, че първо българските гласоподаватели трябва да избе-рат партиите в следващия парламент. "Има линии, които засега ни държат отдалечени един от други като партии, но в крайна сметка зависи от приоритетите, от програмите, от целите, които ще си поставим за България", подчерта той и допълни, че има много кризи, които трябва да бъдат решени. Според него кризите няма да бъдат решени със служебни правителства и с чести избори.

Румен Христов вероятно ще оглави някоя от софийските листи, например 23 МИР, къ-дето живее повече от 31 години, но няма как да го потвърди със сигурност преди да бъде процесът да бъде окончателно приключен. /БГНЕС