Румен Радев: Дебатът за модернизация на армията вече не търпи отлагане

Няма място за повече отлагане на модернизацията на армията. Проблемите на българската армия в никакъв случай да не се политизират, а да се работи поне в това поле – с единствено за решаване на проблемите на въоръжените сили.

Това заяви президентът Румен Радев пред медии на полигон „Ново село”, напомняйки, че по темата вече има проведени четири Консултативни съвета по национална сигурност, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Не знам още колко КСНС трябва да провеждам, за да убедя политиците, че трябва да има модернизация на армията. Боксуването е в резултат на непрекъснатото в годините отхвърляне на програми за модернизация, които висшето военно ръководство изготвяше и продължава да изготвя, заяви президентът и върховен главнокомандващ.

Домогването до властта в България трябва да изключват некомпетентността и лъжата - същите участваха в няколко правителства, в няколко народни събрания, сега същите бързат да доставят въоръжение на Украйна. Това е недостойна позиция, заяви още Радев.

Според него предоставянето на въоръжение за Украйна без да са въведени нови образци, ще доведе до дефицити.

Мантрата, че предоставяйки въоръжение на Украйна веднага ще получим като подарък НАТО-вско въоръжение издава некомпетентност. Всяка партия и политик с амбиция да управлява, трябва най-сетне да се ангажира за ново въоръжение и едва тогава да предоставя наличното, каза Румен Радев. /БГНЕС