Радев: Важно е какво ще каже Борисов пред новия главен прокурор, няма да предам левите

„Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”. Това каза президентът Румен Радев в Раковски по повод на обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че той разделя нацията и създава хаос в страната.

"Днес държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство. Обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос. Затова сега се нуждаем от обединение. За да преодолеем политическата криза и да започнем да се борим с реалните предизвикателства на нашето време. Вярвам, че заедно ще успеем! България ще се върне сред отличниците в Европа и ще го постигнем заедно. Защото заедно сме по-силни от хаоса!”, написа тази сутрин в собствения си профил във Фейсбук Бойко Борисов.

Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост, заяви президентът Румен Радев, който участва в празненствата за Деня на Съединението в град Раковски. Трябва да се актуализира бюджетът, не можем да оставим българите без тази актуализация, с оглед на трудните времена, които предстоят, каза още държавният глава. Той ще покани ЦИК тази седмица, за да бъдем сигурни за провеждането на Избори 2 в 1, така че те да не бъдат компрометирани. По думите му обстановката в парламента е толкова изнервена, че срива всякакви усилия да можем да постигнем някакво рационално решение. Единението на българите за по-добър живот и по-голяма национална амбиция е голямата цел. Престанахме да мечтаем, престанахме да имаме високи национални амбиции, затова трябва единение, а за това трябва да дадат пример политиците, заяви Радев.

Според Радев темата за служебното правителство в момента не е на дневен ред. Той очаква парламентът да свърши своята работа и едва тогава ще го коментира. "Все по-често се спряга политически проект на двама от министрите – на икономиката и на финансите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а да следват една по-широка философия към цялото общество. Има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Нито една партия няма силите да се справи сама. Добре ще е нашите политически партии най-накрая да осъзнаят това, макар и от третия опит, и да потърсят най-сетне диалога“, каза още Радев и подчерта, че "служебното правителство е доказало, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България". "Що се касае до тревогите на левите хора, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда, искам да заяви следното - не аз съм човекът, който ще ви предаде. За себе си гарантирам“, допълни той. /БГНЕС