Румен Радев: Незабавна и безусловна оставка

Изобщо не трябва да се коментират предложенията на министър-председателя. Призовавам всички, които милеят за бъдещото на Българя, да не попадат в капана на Борисов.

Това заяви президентът Румен Радев, който пристигна във Варна, предаде кореспондентът на БГНЕС от морската столица.

При пристигането на президента във Варна се стигна до лек сблъсък между привърженици на управляващите и протестиращите срещу управлението. Намеси се полицията и раздели хората. Излезе и кметът на града Иван Портних.

Вие отстоявате държавността в България, обърна се президентът към протестиращите варненци. Министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата за последните 10 години и иска да му дадем възможност да я съсипе отново. Иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено оцеляване, заяви президентът. Според държавния глава целта на внесената от ГЕРБ днес проектоконституция е да не говорим за шкафчета, за корупцията, за беззаконие, за административен рекет. Това е целта на Борисов. Такава тежка криза на доверие не се лекува с Велико Народно събрание. Изходът не е Велико Народно събрание, а оставка, категоричен бе Радев. Той подчерта, че парламентът е изчерпан от легитимност и доверие. Това е подмяна на дневния ред. Дневният ред е един оставка – незабавна и безусловна, каза Румен Радев. /БГНЕС