Румен Радев: Правителството режисира провокации

През изминалото денонощие властта режисира провокации, които дадоха повод за насилие над журналисти и граждани. Пострадалите са десетки както сред гражданите, така и сред органите на реда. Това заяви президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

"Пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за бъдещата Конституция – раздават се пари и концесии. Със силата на парите и под заслона на полицейските щитове се извършва едно престъпно посегателство. Парламентаристите от мнозинството, които не смеят да погледнат своите избиратели в очите гласуваха 60-годишните концесии в Закона за подземните богатства", заяви Радев.

Днес сведоха хилядите протестиращи български граждани до криминален контингент, с което управляващите осветлиха своята същност, посочи той.

"Действията на управляващата мнозинство задълбочават кризата. Призовавам и протестиращите, и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарий за оцеляването на компрометираната корупционна власт. Протестът е единственият законен инструмент срещу похитената демокрация. Незабавната и безусловна оставка на кабинета е единственият изход от кризата.", подчерта президентът Радев. /БГНЕС