Новият директор на НАП е културист

С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите и на длъжността е назначен Румен Спецов.

Румен Спецов е висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“. В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство. Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено.

Румен Спецов освен икономист е и многократен шампион по културизъм. Той има над 20-годишен стаж в спорта. Той е участвал в множество турнири и три пъти е вицерепубликански шампион. Две поредни години 2014 и 2015 г. е републикански шампион за ветерани. Медалист е от редица престижни турнири. Персонален и онлайн треньор. /БГНЕС