Румънски шофьор счупи бетонни прегради на АМ „Струма“ край Симитли, няма пострадали

Лек автомобил Мерцедес с румънска регистрация се заби в бетонните блокове в края на АМ "Струма" при 104-ти километър край Симитли, няма пострадали, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.


Пътният инцидент стана малко след 11 ч. днес, в края на автомагистралата, където по улей от бетонни блокове трафикът навлиза в трасето на Е-79. Еърбеговете са спасили мъжа и двама младежи на около 16-18 г., пристигнаха две линейки.

Този 2,5-километров участък от автомагистралата бе открит през есента на м.г., за да се облекчи трафикът в посока Благоевград и София.

За съжаление обаче, въпреки знаците, няма ден, в който няма удари в бетонните прегради, които създават своеобразен ръкав, чрез които се прави 90-градусов завой наляво, а след това направо, поемайки по трасето на Е-79.


Краят на автомагистралата е сигнализиран със знаци и предпазни бализи, които оформят една лента за преход, но ударите в преградите са както денем, така и нощем.

Ударът в преградите е бил толкова силен, че предното дясно колело на мерцедеса е прескочило оградите заедно с амортисьора.

За 15 минути трафикът в посока Благоевград се запуши, но след пристигането на полицейската патрулка, се раздвижи./БГНЕС