Руне отказа Беретини за 1/2-финал с Де Минор в Акапулко

Холгер Руне се класира за полуфиналите на силния тенис турнир от сериите ATP 500 в Акапулко, след като съперникът му Матео Беретини се отказа при резултат 6-0, 1-0 в полза на датския тенисист. Италианецът не успя да продължи поради травма на десния крак.

Холгер Руне.

Руне, четвърти поставен в основната схема, започна много силно и върза "геврек" на бившия финалист на Уимбълдън. Серията му достигна седем последователни гейма, а след това Беретини взе решение да не продължи срещата поради контузията. "Бях близо до съвършенството. Играех изключително дисциплинирано от началото до края на мача. Разбира се, че никога не е приятно един такъв двубой да приключи по този начин. Пожелавам на Матео всичко най-добро. Но ако погледна към моето ниво, бях много горд от начина, по който се справих със ситуацията и нямам търпение за полуфинала", коментира 19-годишният скандинавец.

В спор за място на финала той ще играе с австралиеца Алекс Де Минор, който постигна категоричен успех над Таро Даниел от Япония с 6-2, 6-2. Азиатецът стигна изненадващо до четвъртфиналите, след като отстрани втория в схемата Каспер Рууд.

Другият полуфинал в Акапулко ще противопостави изцяло американски сблъсък, като третият поставен Тейлър Фриц ще играе със сънародника си Томи Пол, седми в схемата. Любопитното е, че и двамата се наложиха над американци в 1/4-финалите - Фриц спря Франсис Тиафо с 6-3, 6-4, а Пол даде четири гейма на Макензи Макдоналд. /БГНЕС