Руне отказа Циципас и записа първи успех във Финалите на ATP

Холгер Руне постигна дебютна победа във Финалите на ATP, след като в мач от Зелената група на турнира съперникът му Стефанос Циципас бе принуден да се откаже поради медицински проблем след едва три изиграни гейма помежду им в Торино.


20-годишният датчанин загуби първия си мач от надпреварата срещу действащия шампион Новак Джокович, но е с баланс 1-1 в Зелената група, след като гъркът бе принуден да прекрати участието си след едва 15 минути в зала „Пала Алпитур“ при аванс от 2-1 за Руне.

По-рано през годината, скандинавецът стигна до четвъртфиналите на Ролан Гарос и Уимбълдън и триумфира в Мюнхен. Той ще се изправи срещу представителя на домакините Яник Синер в последния си двубой от груповата фаза в четвъртък. Синер играе с Джокович тази вечер, като и двамата са с баланс 1-0.

Резервите в Торино Тейлър Фриц и Хуберт Хуркач ще изиграят демонстративен сет. И двамата са бивши участници във Финалите на осемте най-добри. Циципас пък записа второ поредно поражение. Шампионът от 2019 има една титла през сезона – в Лос Кабос, Мексико. /БГНЕС