Руне се изпоти срещу руснак, но намери място на 1/4-финалите в Бризбън

Холгер Руне се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от сериите ATP 250 в Бризбън, Австралия, след като победи трудно Александър Шевченко с 6-4, 5-7, 6-2, за около два часа и половина игра.

Поставеният под номер 1 в основната схема датчанин удари първи в откриващия сет, след като двамата пропуснаха възможности за пробив, правейки брейк в седмия гейм. До края на частта той не допусна колебания и поведе в резултата. Вторият сет премина под диктовката на сервиращите, но руснакът изненада фаворита с пробив в 12-ия гейм, който вкара мача в трета решителна част. В нея обаче Шевченко нямаше съпротивителни сили и Руне доминира за категоричното 6-2, с което намери място в последните осем на надпреварата.

Скандинавецът, който записа втори пореден успех в три сета след този над Макс Пърсел на старта, завърши с 12 аса и две двойни грешки, като отрази пет от шестте точки за пробив пред Шевченко и приключи с 39 уинъра и 11 непредизвикани. Съперникът на Руне на четвъртфиналите е 116-ият в световната ранглиста Джеймс Дъкуърт, който елиминира Яник Ханфман с тайбрек в третия сет.

В другия ясен 1/4-финал в горната половина Роман Сафиулин се изправя срещу Матео Арналди от Италия. /БГНЕС