Русия очаква 14 млрд. долара допълнителни приходи от нефт и газ тази година

Русия очаква да получи един трилион рубли допълнителни приходи от нефт и газ през тази година, заяви финансовият министър, като добави, че част от неочакваните приходи ще бъдат изразходвани за офанзивата на Москва в Украйна.

"Очакваме да получим до един трилион рубли (14,4 млрд. долара) допълнителни приходи от нефт и газ, според прогнозата, която разработихме заедно с Министерството на икономическото развитие", заяви финансовият министър Антон Силуанов в коментар, излъчен по държавната телевизия.

Силуанов заяви, че правителството планира да похарчи допълнителните приходи през тази година, а не да ги спестява. Той заяви, че парите ще бъдат изразходвани за "допълнителни плащания" на пенсионерите и семействата с деца и за провеждане на "специалната операция" в Украйна, визирайки настъплението на Москва в прозападната страна.

"Има средства за това", добави Силуанов.

Западът въведе безпрецедентни санкции срещу Москва, за да накаже Кремъл за изпращането на войски в Украйна на 24 февруари, но не засегна руските доставки на петрол и газ.

Наскоро президентът Владимир Путин се подигра със санкциите, като заяви, че "хаотичните действия" на Европа са довели до увеличаване на приходите от петрол и газ за Русия. /БГНЕС

Категории:

Тагове: