Русия пречупи България с гол от дузпа в края

България загуби от Русия с 0:1 в контролна среща, която се игра на стадион "Динамо" в Москва в присъствието на зрители. Домакините стигнаха до победен гол в заключителните минути на мача.

През първото полувреме България излезе на терена с множество промени в състава си, общо седем, но започна със самочувствие и първа стигна до голово положение, което обаче си остана единствено за първите 45 минути, докато руснаците не успяха да се възползват от три ситуации за гол.

В 73-ата минута вратарят на България Георги Георгиев, който на почивката замени Иван Караджов, се отличи с чудесно спасяване след удар на Юлий Жирков. 10 минути обаче по-късно Александър Соболев се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Валентин Антов срещу Алексей Миранчук. Русия направи сериозен пропуск в продължението на мача, когато Мостовой не уцели вратата, пазена от Георгиев.

В 9-ата минута Кристиян Малинов получи контузия и на негово място се появи Петър Витанов. Проблем имаха и домакините, след като Фьодор Кудряшов получи травма по време на загрявката, заради която е под въпрос за Европейското първенство. Кирил Десподов в този мач за първи път изведе „трикольорите“ с капитанската лента.

Това бе последна проверка за Сборная преди Евро 2020, което стартира в петък. Русия е в група с Белгия, Дания и Финландия.

По-рано тази седмица воденият от Ясен Петров тим на България записа равенство 1:1 със Словакия в Австрия. /БГНЕС