Руснак изхвърли Алкарас още на старта в зала „Берси“

Карлос Алкарас отпадна изненадващо още в първи кръг на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като загуби от Роман Сафиулин с 3-6, 4-6 за близо час и 40 минути.


Световният номер 2, който се завърна на корта след отсъствие поради физически проблеми и не бе играл от поражението си от Григор Димитров в 1/8-финалите на Мастърса в Шанхай насам, водеше с пробив и в двата сета срещу руснака, но в крайна сметка приключи рано-рано участието си във френската столица. И в двете части 20-годишният испанец губеше моментално водачеството си след реализирания брейк, а след това допускаше по още един пробив.

Алкарас завърши без ас и с две двойни грешки двубоя, като съперникът му направи два пробива повече. В добавка, Сафиулин приключи с 9/10 на мрежата. Руснакът направи три непредизвикани повече от опонента, като и двамата завършиха с по 15 уинъра.

Така вторият в ранглистата понесе сериозен удар по амбициите да приключи годината като номер 1 в света за първи път в кариерата си. За Сафиулин предстои двубой срещу сънародника му и 16-и поставен Карен Хачанов.

Петият в схемата Андрей Рубльов не се затрудни с японеца Йошихито Нишиока в друг мач. Даниел Алтмайер от Германия продължи без игра след отказа на Тейлър Фриц, който виси за Финалите на осемте най-добри в Торино, а Талон Грикспор чака първия поставен Новак Джокович или Томас Мартин Ечевери от Аржентина в трети кръг след двусетова победа над Алехандро Давидович Фокина. /БГНЕС