С 10 души Тотнъм не издържа на "Гудисън Парк"

Отборът на Тотнъм изпусна да запише първи успех през сезона като гост, след като завърши наравно с Евертън 1:1 в последен двубой от 11-ия кръг в английската Висша лига.

Тосун (л) ликува, след като е изравнил в 97-та минута срещу Тотнъм, а в ролята на асистент се превърна Дин (д).

Двубоят на „Гудисън Парк“ започна с много битка в центъра на терена, а през първото полувреме опасните голови ситуации пред Джордан Пикфорд и Пауло Газанига липсваха. Тактическото надиграване между Марко Силва и Маурисио Почетино продължи и след почивката, като при една от редките си възможности за гол „шпорите“ откриха чрез Деле Али, който получи асистенция от Хюн-Мин Сон. Кореецът получи директен червен картон десетина минути преди края на срещата след грубо влизане срещу Андре Гомеш, който напусна терена на носилка. Домакините се впуснаха в атаки в търсене на изравнителния гол. Усилията им в крайна сметка бяха възнаградени дълбоко в добавеното време, когато Ченк Тосун хвърли в екстаз привържениците на "карамелите" след асистенция на Лука Дин. Играчите на Почетино остават на незавидното 11-то място в таблицата, докато Силва и компания са точно над зоната на изпадащите, с три точки повече от Саухемптън. Лондончани не успяха да запишат първа победа като гост през кампанията в Премиършип, докато тима от Ливърпул избегна седмо поражение от началото на първенството. За Тотнъм предстои гостуване на Цървена звезда в Шампионската лига, преди тимът да приеме у дома новака Шефилд Юнайтед. Евертън пък пътува до Саутхемптън за визита на „светците“ идната събота.

По-рано отборът на Лестър надви Кристъл Палас при гостуването си на „Селхърст Парк“ с 2:0 в двубой от 11-ия кръг на английската Висша лига.

Варди отбеляза дежурния си гол при успеха на Лестър над Кристъл Палас с 2:0.

„Лисиците“ стигнаха до успеха след търпелива игра и попадения през втората част. Резултатът бе открит от малко очакван голмайстор в лицето на централния защитник Чаглар Суюнджу в 57-та минута след асистенция на Джеймс Мадисън. В заключителните минути дежурният си гол отбеляза Джейми Варди, който получи подаване от Демарай Грей.

Така възпитаниците на Брендан Роджърс записаха четвърти последователен успех във всички турнири и отново са трети в таблицата, с по-добра голова разлика от Челси. Палас пък остават в средата на подреждането с актив от 15 точки. В следващия кръг Лестър приема у дома Арсенал, а играчите на Рой Ходжсън гостуват на Челси. /БГНЕС