Събев: Въздушната линия София-Скопие ще е инструмент за повече туристи

Ние имаме сериозно намерение да сме заедно в целия този път. Ние сме убедени, че самолетната линия София-Скопие ще е само инструментът, за да може хората ангажирани в туризма да имат повече възможности, повече печалба и повече туристи. Това заяви министърът на транспорта Николай Събев, предаде специалният пратеник на БГНЕС от Скопие Георги Пашкулев.

Според министър Събев, трябва да развием по нов начин икономическите си взаимоотношения, така че и двете страни да имат полза и радост. За сериозния ангажимент на България говори фактът, че в нашата делегация е министърът на туризма, добави Събев.

Днес се прави опит за рестартиране на въздушната линия между София и Скопие, която е съществувала преди повече от 10 години, но е закрита, защото е била нерентабилна.

Министър Събев кацна в Скопие начело на българска делегация с туристически фирми. В момента се провежда форум с участието на българските и македонски официални лица, както и представители на туристическия бранш, на който се обсъждат възможностите за използването на въздушната линия. /БГНЕС