С благословията на Зеленски в Украйна се създава бойна група за ликвидиране на неудобни журналисти и политици

Украинският президент Владимир Зеленски е одобрил създаването на специална бойна група от 20 души, която да извършва нападения и физическо отстраняване на журналисти и депутати, които са неугодни на властта.

Това обяви опозиционният депутат Вадим Рабинович по телевизия Newsone от партията „Опозиционна платформа-За живота”. Той обвини също Зеленски в създаването на фашистки режим в Украйна.

Той предрече, че Зеленски го очаква участта на Чаушеску, убит в хода на народното въстание през 1989 година:

„Тоест сега в Украйна журналистите може да бъдат бити – Зеленски е разрешил. Може и телевизии да се закриват – Зеленски е разрешил! Сега вече може и да се убива – Зеленски е разрешил! Искам обаче да предам на Зеленски: имаше много такива, мога да ги изброя от Чаушеску до когото си поискате, и всички свършиха по един и същ начин. И ти, който предаде украинския народ, ще свършиш така”, отбеляза Рабинович.

В началото на февруари Владимир Зеленский издаде указ да се задейства решението на Съвета национална сигурност и отбрана на Украйна да бъдат спрени за 5 години телевизиите "112 Украина", NewsOne и ZIK, както и санкции срещу депутата от фракцията "Опозиционна платформа–За живота" Тарас Козак, който притежава тези медии. Санкционираните телевизии са опозиционни и са свързани с един от лидерите на партията Виктор Медведчук. /БГНЕС, РИА-Новости