Съд отхвърли иск срещу Мерилин Менсън за изнасилване, но даде възможност за втори иск

Искът на Джейн Доу, която обвинява 52-годишния Мерилин Менсън в сексуално насилие, беше отхвърлен поради изтичане на давност.

В момента Мерилин Менсън е изправен пред още три дела на жени, които твърдят, че са били сексуално малтретирани от него.

В показанията си тя твърди, че Менсън многократно я е изнасилвал по време на връзката им през 2011 г., но до февруари тази година тя беше принудена да потисне спомените си и да мълчи. Тогава, припомняме, няколко жени, включително актрисата Евън Рейчъл Ууд, публично обвиниха певеца в сексуално и физическо насилие.

Съдията обаче постанови, че в показанията на Доу „не се споменава кога се е сблъскала с тормоза да мълчи - например непосредствено след случилото се или след изтичане на давността. В показанията й не се споменава нито естеството или степента на тормоза, като например какви спомени са били потиснати, или до каква степен на ищцата било забранено да си спомня какво се е случило “.

Сега прокурорът има 20 дни, за да заведе второ дело в съда срещу Менсън. Адвокатите на Доу смятат, че клиентката им има всички шансове да спечели делото.

„Мерилин Менсън иска да затвори устата на клиентката ни, за да не говори за изнасилването. Той се опита да използва технически правни аргументи, за да закрие напълно делото й. Съдията внимателно анализира случая и правилно реши, че делото може да продължи, ако клиентката ни промени показанията си и добави някои допълнителни подробности. Възнамеряваме да променим тези допълнителни подробности възможно най-скоро и очакваме с нетърпение да накараме Менсън да отговаря за действията си”, казаха те.

В момента музикантът е изправен пред още три дела на жени, които твърдят, че са били сексуално малтретирани от него, включително актрисата от „Игра на тронове“ Есме Бианко. Менсън отрече всички обвинения срещу него и заяви, че интимните му отношения винаги са били съгласувани с партньорките му. /БГНЕС