Съдът ще заседава по делото за смъртта на Милен Цветков

Софийски градски съд (СГС) ще заседава в четвъртък по делото за смъртта на Милен Цветков. Подсъдим за тежката катастрофа от миналия Великден, в която загина журналистът, е Кристиан Николов, предаде репортер на БГНЕС.

Причината за отлагане на предишното заседание бе отсъствието на защитниците му. Нито един от двамата му не беше в залата, бяха представили болничен лист.

Делото тръгна по същество на 23 февруари и в процеса досега се разпитват свидетели, за днес също бяха призовани свидетели.

Декември 2020 г. Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Николов, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Навръх Великден 2020 година джипът, управляван от Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, тогава 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества - амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.

Николов е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. /БГНЕС