Съдят британец за стиснатост

Стиснат жител на английски град Уорингтън в графство Чешър е съден за домашно насилие, задето карал любовницата, с която делял един покрив, да брои нацепените дърва за огрев, следял дали се пестят таблетки за съдомиялната машина и й забранявал да купува подаръци за внуците си. За крайностите на този побъркал се екземпляр написа вестник Daily Mail.

55-годишният Майкъл Марш наследил значително състояние от покойната си майка, но бил толкова обсебен от пестенето на пари, че отказал да сподели парите с 54-годишната му любима Айлийн Тил. Марш принуди Тил да става посред нощ, за да провери дали липсват цепеници от бараката за дърва, тъй като подозирал, че съседът ги крадял.

По време на 15-годишната връзка с Тил мъжът купил къщата с налични пари и взел заем от 50 000 за ремонт. Тил му помогнала да изплати заема. По време на онлайн среща, организирана от Тил, Марш изпил 15 чаши кафе, но не й предложил нито една. Той й се развикал, когато тя се захванала с доброволческа работа за бездомните по Коледа. Жената трябвало да се преструва пред колеги и приятели, че всичко е наред, макар поведението на партньора й силно да я безпокоило. Тя, например, трябвало да излъже на среща с дъщеря си, че е вечеряла, за да не й се скара скъперникът, че пилеела пари. Когато тя изразила недоволството си пред Марш, той я накарал да спи навън под дъжда. В крайна сметка той я изгонил от къщата, която струвала 300 000 паунда.

Марш беше изправен пред съда, където беше обвинен в неадекватно поведение и нападение срещу човек. Присъдата ще бъде обявена по-късно. Съдът каза, че мъжът е получил голямо наследство от покойната си майка през 2019 г., но толкова се бил побъркал на тема пари, та твърдял, че дори бездомните трябва да имат спестявания.

Мъжът отрече обвиненията за неподходящо поведение и нападение и заяви, че Тил си е измислила историята, след като й е изпратил известие за изгонване.

По-рано беше съобщено за момиче, което се оплакало, че алчният съпруг на майка й принуждавал съпругата си да поръчва бургери без сирене и месо, за да пести пари. Момичето намериро подкрепа онлайн. Мъжът се стискал да харчи пари за подаръци на роднини и приятели, а ако все пак харчлъкът се налагал, можел да се оплаче пред получателя колко висока била цената на подаръка. /БГНЕС