Съдят Крис Браун за изнасилване

Изпълнителят Крис Браун ще бъде съден за изнасилване в Калифорния, като предполагаемата жертва твърди, че я е дрогирал и нападнал на яхта в дома на рап магната Диди във Флорида, предаде АФП.

Жената, идентифицирана в съдебните документи само като Джейн Доу, иска 20 милиона долара обезщетение от R&B звездата.

Според гражданския иск, който беше заведен в четвъртък, Браун е поканил жената, описана като хореограф, танцьор, модел и музикален изпълнител, на яхтата малко след като пристигнала в Маями на 30 декември 2020 г.

Тя казва, че питието, което й предложил там, я е накарало да се почувства „дезориентирана (и) физически нестабилна“.

В документите се казва, че Браун я е отвел в спалнята, където въпреки нейната съпротива я е изнасилил.

„Травматичните събития, които ищцата Джейн Доу е преживяла, шокират съзнанието и трябва да ужасят всички нас“, се казва в иска, заведен в Лос Анджелис.

„Дойде моментът да изпратим съобщение до подсъдимия Крис Браун - спри!“.

„Съответно, ищцата Джейн Доу подава тази жалба, търсейки справедливост за себе си (и също така с надеждата, че може да послужи като пример за другите), които сега или в миналото са се оказали във властта на ответника Крис Браун.“

Адвокатите Ариел Мичъл и Джордж Врабек казаха пред TMZ, че клиентката им не е съобщила на полицията за предполагаемото нападение, защото се е срамувала.

Носителят на наградата „Грами“ Браун влезе в профила си в „Инстаграм“, след като се появи новината за обвинението.

„НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ ЩЕ ВИДИТЕ ТОЗИ ШАБЛОН НА [емоджи със синя шапка]“, написа той. Емоджито със синята шапка се използва за обозначаване на неверни твърдения, обвинения в лъжа.

„Винаги, когато пускам музика или проекти „ТЕ“ се опитват да извадят някакви истински глупости.“

Браун не уточни кои са "те".

През 2009 г. Браун беше осъден за побой над колегата си певицата Риана, негова приятелка по това време, която пропусна наградите „Грами“ заради нараняванията си.

Преди той също е обвиняван в изнасилване на жена в луксозен хотел в Париж. Той отхвърлил иска и не му е повдигнато обвинение. / БГНЕС