С емоционална реч Вежди Рашидов отказа да е председател

Силни думи отправи доайенът на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов към народните представители, които втори ден не могат да изберат председател, предаде репортер на БГНЕС.

Никога през живота си не съм слагал пред името си нищо. От доброто име, което човек създаде няма титла по-голяма, заяви Вежди Рашидов.

"Продължаваме промяната" направиха много голяма крачка – това се иска, иска се да работим за българския народ и ви поздравявам, обърна се Рашидов към представителите на формацията.

Когато оттеглихме достойното име на Росен Желязков – добър човек, попитаха ме може ли докато парламента заработи и се състави, в името на това българският парламент да се сглоби, да седнем и да работим, да направим комисии, каза още Рашидов във връзка с това, че неговото име бе посочено като консенсусно предложение.

Това не е шега, отговорността е страшно голяма, предупреди Рашидов.

От най-високата трибуна в държавата той се извини на Корнелия Нинова за острите влизания, които са имали през годините. До днес ме гризе съвестта, че съм допуснал с една дама така да се държа, каза той.

Моля, от тук нанатък оттеглям номинацията си. Оттеглям в името на разума и ви моля, много ниско стойте до хората, заяви Вежди Рашидов.

Депутатите в 48-ото Народно събрание ръкопляскаха на крака след речта на Вежди Рашидов. /БГНЕС