С гол шедьовър на Иван Тасев Пирин шокира ЦСКА на "Васил Левски"

ЦСКА отстъпи изненадващо на Пирин Благоевград с 1:2 у дома в среща от предпоследния 29-и кръг на редовния сезон в Първа лига. На Националния стадион "Васил Левски" "червените" изиграха посредствен мач и бяха шокирани от борещия се за оцеляването си тим на "орлетата", а напрежението върху наставника Нестор Ел Маестро продължава да се увеличава. Това бе първа победа за Пирин над ЦСКА като гост в историята, както и първа за клуба от 30 години насам.

След добри начални минути, в които гостите показаха на по-именития си съперник, че няма да са просто боксова круша, благоевградчани откриха резултата чрез Виталийс Ягодинскис в 14-та минута. Десетина по-късно "армейците" стигнаха до изравнителен гол, който бе отбелязан от Фернандо Каранга. Бразилският нападател вкара четвъртото си попадение след завръщането в тима на ЦСКА след центриране от ъглов удар на Тибо Вион. Пирин продължи да играе много смело и организирано в отбрана, като статуквото остана непроменено до края на първото полувреме.

След почивката възпитаниците на Олександър Бабич останаха компактни, агресивни и пресиращи съперника, който рядко създаваха големи опасности пред вратата на Максим Ковальов. Стигна се до 80-та минута, когато гласеният за ново попълнение на домакините Иван Тасев получи топката от Венцислав Бенгюзов, справи се с Браян Кордоба и с изключително премерен изстрел под гредата не остави никакви шансове на Густаво Бусато. До края ЦСКА имаше една хубава ситуация да се добере поне до равенство, но Ковальов демонстрира веща намеса с една ръка, за да отрази силен шут на влезлия от пейката Джонатан Линдсет.

Част от феновете на "армейците" отново засипаха Ел Маестро със скандирания "Оставка", след като старши треньорът на тима поне временно бе потушил натиска върху себе си след победата над Левски във Вечното дерби миналия уикенд. ЦСКА на практика развя бялото знаме в битката за титлата, като е на девет точки от лидера и шампион Лудогорец, който тепърва ще играе с Арда в Разград. Пирин от своя страна постигна много ценен успех в битката за спасение, като вече е на безопасната 13-а позиция в таблицата с 29 пункта, на една пред Локомотив София, който в понеделник гостува на ЦСКА 1948.

За ЦСКА предстои домакинство на Ботев Пд в първи полуфинален сблъсък от турнира за Купата на България, преди отборът да гостува на Арда в последна среща от редовния сезон. Пирин е домакин на Черно море на 20 април. /БГНЕС