С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми

Благотворителната кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ се провежда едновременно в 11 български града, предаде репортер на БГНЕС.

Инициативата е в подкрепа лечението на двойки с репродуктивни проблеми, която се организира за трета поредна година от младежите от Ротаракт Клуб – Велико Търново в партньорство с Фондация „Искам бебе“. Различното през 2021 година е, че кампанията се разраства и се провежда едновременно в 11 града в страната с участието на 20 Ротаракт клуба. Днес и утре младежите са в Банско, Бургас, Добрич, Велико Търново, Кърджали, Стара Загора, Дупница, Панагюрище, Пловдив, Благоевград и София и срещу дарение от минимум 5 лева ще подаряват цветя.

Лазарина Стоянова обясни, че има два начина, по които хората могат да се включат. „Единият е тук на щанд при нас. Имаме три локации в София, където те могат да направят дарениe, а ние в резултат, на което ще им подарим цвете, с което да зарадват любимия човек. Другият начин, по който могат да се включат е чрез директно дарение към Фондация „Искам бебе”, каза тя.

Трите локации в София са - пространството пред Уникредит Булбанк на изхода на Сердика; плащад Св. Неделя; и при входа на Народен театър от ул. Съборна.

„В 11 града вече има такива локации, на които може хората да подкрепят каузата, закупувайки цвете, което да подаря на дама за 8 март”, каза Александра Велева, която е член на УС на „Искам бебе”.

Изборът на двойките (броят им ще бъде посочен след уточняване на общата събрана сума в кампанията), които ще бъдат финансирани, ще бъде осъществен чрез жребий, в присъствието на нотариус. /БГНЕС