Създадоха най-големия фонд за крипто-инвестиции в света

Предприемачи, стартъпи, разработчици и инженери – ако се занимавате с криптовалути и свързани с тях технологии, това е ново за вас. Risk Capital Fund Paradigm обяви, че ще инвестира цели 2,5 милиарда долара в ново поколение компании, технологии, идеи и протоколи от крипто света. Те са инвестирали тази сума в новия си фонд, който ще работи паралелно с предишните им инвестиционни дейности.

Paradigm е основана от съоснователя на Coinbase Фред Ершам и бившия член на инвестиционния фонд Sequoia Capital Мет Хуанг. Първоначално планът им бил да съберат 1,5 милиарда долара, но интересът на инвеститорите бил далеч по-голям, така че само за един месец те набрали 2,5 милиарда долара инвестиция.

Ершам вярва, че приложенията, свързани с дигитални токени (мобилно приложение, чрез което се потвърждават платежни операции по сигурeн и удобен начин – бел. ред.), имат по-добро бъдеще и повече място за растеж. Според него най-големите организации в света ще се захранват от токени в обозримо бъдеще, точно както интернет компаниите днес се захранват от компютърни мрежи.

Мисията на новия кръг от инвестиции ще бъде същата като преди: да се предоставя помощ и капитал на предприемачи и крипто общности. Парите, инвестирани в тази вълна от инвестиции, ще отидат за нови идеи и компании на всички етапи на развитие и няма да бъдат географски ограничени.

„Ако сте предприемач в челните редици на крипто разработката, уведомете ни“, твърдят от фонда.

Инвестиционният фонд Paradigm е създаден през 2018 г. и досега е инвестирал и „оплодил“ над 10 милиарда долара. Досега те са инвестирали много в крипто пазара и компаниите, които се занимават с него, като индивидуалните им инвестиции са в широк диапазон, от един до над сто милиона долара. Инвестиционното им портфолио включва имена като Coinbase, Diem, FTX Trading и почти 40 други по-малко известни компании и проекти. /БГНЕС