Сабаленка и Гарсия ще спорят за титлата в Тексас

Арина Сабаленка се класира за финала на турнира на осемте най-добри във Форт Уърт, Тексас, след като срази световната номер 1 Ига Швьонтек с 6-2, 2-6, 6-1 за малко над два часа игра.

Арина Сабаленка.

Двубоят започна нервно, като беларускинята поведе с ранен пробив, който бе моментално върнат от полякинята. Швьонтек обаче продължи с проблемите на собствен сервис и загуби още веднъж подаването си. До края на сета Сабаленка осъществи още един брейк, за да поведе по категоричен начин в резултата. Отговорът на трикратната шампионка в турнирите от Големия шлем не закъсня и тя дръпна с 4-0 гейма след два пробива. Съперничката й върна единия брейк, но за повече нямаше сили и така мачът бе решен в трети сет.

В него Сабаленка бе по-солидна и след нови два пробива пречупи съпротивата на Швьонтек, която нямаше загуба до момента на Финалите на WTA. Беларускинята направи три уинъра по-малко, но и седем непредизвикани грешки по-малко от опонентката.

В спор за титлата тя ще играе с Каролин Гарсия. Французойката се разправи с Мария Сакари за убедителен успех с 6-3, 6-2 за около един час и 15 минути игра. Гарсия направи по два пробива и в двата сета, като загуби само веднъж подаването си за целия мач. Тя приключи с шест аса и само една двойна грешка, като загуби седем точки на първи сервис. Френската тенисистка приключи с положителен баланс при уинърите и непредизвиканите грешки – 21-17, докато Сакари завърши с едва осем печеливши удара и 19 непредизвикани.

Каролин Гарсия.

Гарсия и Сабаленка имат четири мача помежду си, в които са си разменили по две победи – по една в Китай, и по една на турнира в Синсинати – именно там Гарсия спечели последния сблъсък помежду им, на полуфиналите тази година с 6-2, 4-6, 6-1. /БГНЕС