Сабаленка ще спори с Плишкова в единия полуфинал при дамите

Поставената под номер 2 в основната схема Арина Сабаленка се класира за първи път на полуфинал в турнирите от Големия шлем на Уимбълдън, след като надви Онс Жабер с 6-4, 6-3 за точно един час и 15 минути игра.

Сабаленка ще играе с Плишкова за първи финал в турнирите от Шлема.

Представителката на Беларус поведе в сетовете, след като нанесе решителния си удар в десетия гейм. В него тунизийката отрази четири сетбола за Сабаленка, но в крайна сметка беларускинята взе своето и дръпна в резултата. Във втората част тя започна с ранен пробив, който обаче моментално бе върнат от Жабер. Въпреки това, Сабаленка направи нов брейк, след което реши нещата в своя полза след 75 минути игра.

Тя спечели 83% от точките на първо подаване и спаси шест от седемте възможности за пробив пред представителката на Тунис. Сабаленка направи четири уинъра повече от съперничката – 26 на 22, но и девет непредизвикани грешки повече – 20 на 11. В спор за място в съботния финал беларускинята, която бе печелила само един мач в предишните си три участия на Ол Ингланд Клъб, ще играе с осмата в схемата чехкиня Каролина Плишкова, която надви по-рано швейцарката Виктория Голубич с 6-2, 6-2.

Кербер се класира за четвъртия си 1/2-финал на Ол Ингланд Клъб.

За полуфиналите се класира и шампионката от 2018 Анжелик Кербер. Германката срази чехкинята Каролина Мухова след 6-2, 6-3 и ще играе за четвърти път на тази фаза в турнира. Нейна опонентка ще бъде световната номер 1 Ашли Барти, която отстрани сънародничката си Айла Томлянович с категоричното 6-1, 6-3 за първия си 1/2-финал на Ол Ингланд Клъб и общо трети в турнирите от Шлема. /БГНЕС