Сабаленка започна с убедителна победа кампанията си в Париж

Арина Сабаленка стартира по отличен начин участието си на турнира от Големия шлем Ролан Гарос, след като надигра убедително Марта Костюк с 6-3, 6-2 за около час и десет минути игра. Шампионката на Аустрелиън Оупън имаше известни трудности в откриващата част, но след средата й пое контрола върху събитията на корта и не остави шансове на украинката.


39-та в световната ранглиста Костюк спаси две точки за пробив в четвъртия гейм на първия сет и това я окрили. Представителката на Украйна осъществи пробив за 3-2, но той бе моментално върнат от беларускинята. Сабаленка отрази точка за връщане на пробива в седмия гейм, преди да направи нов брейк, а след това и да сервира безпроблемно за аванс в резултата. Силната поредица след средата на откриващата част сякаш сломи съпротивата на Костюк, която загуби подаването си на старта на втория сет. Оттам-насетне тя допусна още един пробив, а Сабаленка, макар и да се наложи да спасява точки за пробив в осмия гейм, затвори успешно нещата в своя полза.

Състезателката от Беларус вкара 70% първи сервис, като загуби 11 точки на първо подаване за целия мач. Тя отрази четири от петте възможности за пробив пред съперничката. Двете тенисистки направиха идентичен брой непредизвикани грешки - 21 на 20 за Сабаленка, но втората ракета в света завърши с почти два пъти повече уинъри от Костюк - 19 на 11.

В спор за място в трети кръг във френската столица Сабаленка ще играе с победителката от мача между Панна Удварди от Унгария и квалификантката от Беларус Ирина Шиманович. /БГНЕС