Сачева: Да решим политическата криза, да подкрепим бизнеса

„Коалицията ГЕРБ-СДС трябва да управлява, защото имаме опита, знанията, мъдростта и защото се учим от грешките си и умеем да приемаме критики. Защото непрекъснато сме сред хората, не ги делим на умни и красиви. При нас няма двойни стандарти и двоен морал“. Това каза по бТВ Деница Сачева, водач на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в Добрич.

По думите ѝ инфлацията не е привнесена, а е продукт на националните политики и най-вече на финансовата политика на „Продължаваме промяната“ и Асен Василев, който е довел до това България да бъде в затруднено положение в следващите години да изплаща поетите политически ангажименти.

„45 милиарда ще бъде дългът, а кредитите на хората продължават да растат. Това променя дори пазара на труда в България, защото все повече хора притискат работодателите си да нямат трудови договори, за да могат да не се запровират техните доходи“, каза Сачева.

Според нея трябва да има редовно правителство и ясна програма, за да може бизнесът да направи своите разчети и от там да се реши проблемът с инфлацията.

„На първо място трябва да се реши политическата криза, след това да има мерки в подкрепа на бизнеса и енергетиката. Трябва да има защита на родното производство и земеделието да бъде приоритет“, посочи Деница Сачева.

Тя допълни, че ГЕРБ са против да има данък „свръхпечалба“ и няма да подкрепят подобен данък, ако той бъде предложен от служебното правителство в следващото Народно събрание.

Според Деница Сачева минималната работна заплата трябва да бъде определена съгласно приетото законодателство. Към 1 септември трябва да бъде 50% от средната работна заплата за последните 6 месеца на миналата и първите 6 месеца на тази година.

„Що се отнася до следващата година със сигурност трябва да бъдат направени първо съответните финансови разчети и прогнози. Доходите и пенсиите трябва да растат, но това не може да се случва така както си го представят колегите от „Продължаваме промяната“, каза Сачева. /БГНЕС