Сачева: Идеалното правителство е възможното правителство

Идеалното правителство е възможното правителство, което се обединява около ясни евроатлантически принципи. Правителство, което поставя като ясен приоритет икономическата модернизация на страната, социалния просперитет, инвестициите в образование, иновации. Това заяви пред бТВ Деница Сачева, депутат от ГЕРБ.

„Имаме програма от 140 страници, в които ясно сме описали всичко към, което се стремим, започвайки от финансовата стабилност и растежа и стигайки до образование, здравеопазване и социална политика“, припомни тя.

Сачева заяви, че по една голяма част от политиките ГЕРБ вижда сходство с „Демократична България“, с която са в едно политическо семейство. „Дори вече има някои законопроекти в НС, които са сходни. Например в областта на енергетиката, които се предлагат и от депутати от ДБ, и от наши народни представители. В областта на енергетиката не мисля, че имаме различия, напротив програмите ни са почти сходни. Не виждам никакви различия по отношение на образование, социална политика, която да се обръща повече към пазара на труда и да прави хората по-свободни“, уточни тя.

„Рано е все още да обявим конкретни имена. Нека да дойде понеделник и всички ще разберете отговора на този въпрос“, заяви Сачева, отговаряйки на въпроса на кого ще бъде връчен мандата за съставяне на кабинет от президента Румен Радев.

ГЕРБ не са спирали още от първия ден след изборите да правят всичко възможно, да говорят за политики, да правят неща, които са полезни за хората и да търсят политически консенсус.

„Решенията, които се приеха до момента в НС за компенсациите на цените на електроенергията за бизнеса, за еврозоната и Украйна са нашият опит да говорим по темите, които би трябвало да бъдат темите на общ интерес на политическите партии“, каза Сачева.

Тя припомни, че ГЕРБ са изпратили своята програма на всички парламентарни групи. „Очакваме в момента, в който получим мандата да потърсим отговор от тези парламентарни групи по кои теми и въпроси можем да намерим съгласие“, заяви Деница Сачева. /БГНЕС