Сачева: Ваксини ще има за всички

Ваксини ще има за всички. Над 1 милион души са получили подкрепа от началото на кризата. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

„За месец март очакваме да пристигнат половин милион ваксини. Проблемите с доставките на ваксините е в цял свят. От всички три одобрени ваксини сме поръчали равни количества, за всички ще има ваксини“, подчерта министър Сачева пред бТВ.

Тя заяви, че ГЕРБ в никакъв случай няма да използва темпа на ваксинация за политически цели „Неща, които са свързани с живота на хората няма да бъдат използвани за предизборни цели“, каза Сачева.

Според нея ковид кризата със сигурност ще има влияние върху избора на хората. „Правителството от управленска гледна точка е направило всичко. Сключило е договори за ваксините. Това, че те се бавят е проблем извън правителството и България“, каза социалният министър.

Сачева посочи, че над 1 милион души са получили подкрепа под различна форма от държавата, а 2,1 милиона пенсионери вече 8 месеца получават помощ по 50 лева към пенсиите си. Общо помощта, която кабинетът „Борисов 3“ е предоставил от началото на кризата, възлиза на почти 5 милиарда лева.

На въпрос дали би станала премиер, Сачева заяви, че по принцип този пост се заема от лидер на партия, а тя не ръководи такава. /БГНЕС