Съдът гледа мерките за неотклонение на Живков и Бобоков

Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа днес мерките за неотклонение на бившия вече зам.-министър на екологията Красимир Живков и единия от братята Бобокови – Атанас, предаде репортер на БГНЕС.

На снимката: Атанас Бобовков

На предишното заседание на съда, когато бяха гледани мерките на общо шестимата обвиняеми за аферата с боклука, прокуратурата искаше за четирима от тях „постоянен арест“, а за останалите двама - „домашен арест“.

Спецсъдът остави в ареста зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас, като постанови за тях най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Същата мярка определи и за и още трима. За Васил Богданов съдът определи мярка “домашен арест”.

Днес Апелативният спецсъд ще заседава след жалби на петимата.

10 души са обвиняеми по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци, 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица. От прокуратурата съобщиха, че за другия от братята Бобокови мярката ще бъде парична гаранция от 1 млн. лева.

Красимир Живков беше освободен от поста зам.-министър на МОСВ.

Бизнесменът Атанас Бобоков обяви, че се оттегля от поста изпълнителен директор на компанията за акумулатори „Монбат”. Той обяви решението си в корпоративния сайт.

Стана ясно и че върховната административна прокуратура е възложила на министъра на културата проверка на предмети, стопанисвани от Фондация „Братя Бобокови" /Нумизматичен музей - Русе/. /БГНЕС