Съдът решава съдбата на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Днес съдът ще реши каква ще е съдбата на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, предаде репортер на БГНЕС.

На предишното заседание на 3 юли прокуратурата поиска още по-тежки наказания за бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров. На първа инстанция тримата получиха съответно 20, 15 и 12 години затвор по обвинение, че са поискали подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин.

Колко по-тежки трябва да са наказанията на тримата прокурорът Тихомир Стоев не каза, а остави преценката на съда.

Преди да вземе думата за финалната си пледоария прокурор Стоев поиска да се провери как е избран съставът, който чете първите осъдителни присъди. Като основание ползва твърдения на Иванчева и Петрова по време на обясненията им, че е бил нарушен случайния подбор на делата. Въпреки несъгласието на подсъдими и адвокати съдия Георги Ушев даде почивка, за да получи необходимата справка. Предстоят финалните пледоарии и на останалите страни в процеса и последната дума на тримата подсъдими.

БГНЕС припомня, че тримата бяха осъдени за подкуп. На първа инстанция Иванчева получи 20 години затвор, Петрова – 15 години, а Дюлгеров, като посредник – 12 години. /БГНЕС