Сайнц спечели третия етап на Рали Дакар

Карлос Сайнц спечели третия етап на Рали Дакар, за да отбележи успеха на новия хибриден автомобил на Ауди в тежките условия на пустинята в Саудитска Арабия.

Карлос Сайнц.

Докато 59-годишният Сайнц, който е трикратен победител в надпреварата, отпразнува 40-та си етапна победа в кариерата, Насер Ал-Атия увеличи аванса си в генералното класиране. Катарецът, който се бори за четвърта титла, е на 37 минути пред Себастиан Льоб, когато предавателната система на колата му се повреди.

Деветкратният световен шампион в ралито стигна до финалната права след 255 км около Ал Куаисума, но само на две колела. Сайнц стигна до успеха в днешния етап с повече от половин минута пред южноафриканеца Хенрик Латеган, като легендата на Рали Дакар и рекордьор по титли в надпреварата Стефан Петерханзел изведе хибридното си Ауди до третото място. Ал-Атия завърши осми, като Льоб, 37-и в етапа, вече изостава на 37 мин 40 сек от водача.

Португалецът Хоаким Родригес спечели етапа при моторите пред американеца Мейсън Клайн и съотборника му в КТМ Тоби Прайс от Австралия. В подреждането при моторите лидер е друг пилот на КТМ – англичанинът Сам Съндърланд, който води с четири секунди пред Адриен Ван Беверен с Ямаха. /БГНЕС