Сакари, Бадоса и Азаренка отпаднаха от Аустрелиън Оупън

Поставените под номер 5 и 8 в схемата Мария Сакари и Паула Бадоса, както и двукратната шампионка Викториия Азаренка отпаднаха от Откритото първенство на Австралия след двусетови загуби в четвъртия кръг на турнира.

Мария Сакари

Сакари бе спряна от американката Джесика Пегула с 6-7(0), 3-6. 21-та поставена Пегула се наложи в тайбрека на първия сет, след което постигна ранен пробив във втората част и не изпусна преднината си. Тя ще се изправи срещу световната номер едно и фаворитка за титлата Ашли Барти или детрониралата Наоми Осака Аманда Анисимова за място на полуфиналите.

„Това определено бе най-добрият ми мач за годината“, каза Пегула, която си почива в Мелбърн с игра на блекджек в местно казино. „Мисля, че се справих много добре на ретур, исках да окажа натиск върху нейния сервис и усетих, че го направих. Опитвах се да бъда търпелива и да играя възможно най-умно“, добави тя.

Друга американка - Мадисън Кийс - разби Паула Бадоса с 6-3, 6-1. За Кийс предстои сблъсък с четвъртата в схемата Барбора Крейчикова, която победи Виктория Азаренка с 6-2, 6-2. "Аз не бях фаворит, така че просто се опитвах да се забавлявам и да играя най-добрия си тенис и съм на четвъртфинал. Вика е побеждавала тук, така че има много опит на този корт. Затоова съм изключително щастлива от победата си“, сподели чехкинята след успеха. /БГНЕС