Сакраменто спря победната серия на шампиона, Везенков с 4 точки

Българският баскетболен национал Александър Везенков и Сакраменто спечелиха със 123:117 мача си от редовния сезон на НБА срещу шампиона Денвър. По този беше сложен край на серията на Денвър от четири поредни успеха.

Нъгетс бяха по-резултатни през първата четвърт и взеха пет точки преднина, но Кингс изригнаха с много силна втора част, която спечелиха с 39:20. Именно тогава силно се включи и 28-годишният българин. Денвър отговори в третия и четвъртия период, за да намали малко изоставането си, но това не беше достатъчно.

Александър Везенков и в този мач получи сериозно време на терена. Той взе участие в 14:08 минути, в които се отличи с четири точки и три борби. Родният национал вкара тройка при единствения си изстрел към коша от дъгата. След това добави и една успешна стрелба от наказателната линия. Коефициентът на полезност на българина беше изчислен на 14, с което дели второто място сред играчите на Кингс, заедно с Джавейл Макгий.

С дабъл-дъбъл за Сакраменто завършиха ДиАрън Фокс и Домантас Сабонис. Фокс зписа с 26 точки и 16 асистенции, а литовският център се отличи със 17 точки и 15 борби. Малик Монк наниза 26 точки.

Звездата на Денвър Нъгетс Никола Йокич завърши мача с трипъл-дабъл. Сърбинът блесна с 36 точки, 13 борби и 14 асистенции. Реджи Джаксън добави 20 точки за шампионите.

В следващия си мач Александър Везенков и Сакраменто Кингс ще се изправят срещу Ню Орлийнс в четвъртфинал от турнира In-Season. Двубоят е на 5 декември (вторник) от 5:00 часа българско време. /БГНЕС