Салах: Да вкараш 50 гола в Премиършип е нещо особено

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах не скри, че е много радостен от отбелязването на 50-ия си гол с екипа на Ливърпул в Премиършип. Египтянинът вкара много важно попадение в двубоя срещу Саутхемптън снощи, благодарение на което "червените" си тръгнаха с три точки от "Сейнт Мерис".

Салах също така се разписа след близо два месеца голова суша. Нападателят покори границата от 50 гола в 69 мача, като повече резултатност са демонстрирали само Алън Шиърър за Блекбърн (66 мача) и Рууд ван Нистелрой за Манчестър Юнайтед (68).

След мача Салах сподели, че се радва от обновяването на клубния рекорд, но е в пъти по-радостен от спечеления мач в Саутхемптън.

"Това е 50-ият ми гол за Ливърпул в Премиършип, така че той е нещо особено. Много съм радостен и горд, най-накрая да вкарам след девет мача без голове, но по-важното е, че отборът спечели три точки. Аз съм нападател и трябва да бележа колкото може по-често. В този момент реших да стрелям и се получи", заяви Салах. В следващия кръг неговият тим посреща Челси на 14 април. /БГНЕС