Салернитана отложи тържествата в Неапол с късен гол

Отборът на Наполи пропусна възможността още днес да спечели първата си шампионска титла от 33 години насам, след като направи равенство 1:1 с Салернитана у дома в мач от 32-ия кръг на Серия А. След като по-рано днес Лацио загуби гостуването си на Интер, неаполитанци имаха нужда от успех срещу местния съперник Салернитана, за да подпечатат своя триумф.

Играчите на Лучано Спалети бяха настоятелни под натиска на екзалтираните си фенове на стадион "Диего Армандо Марадона", като така чаканият гол падна в 62-та минута и негов автор бе Матиас Оливера. Домакините обаче бяха попарени от изравнително попадение на Булайе Дия в 84-та минута, а до края така и не намериха начин да отвърнат на удара.

По този начин Наполи вече има 79 точки, 18 повече от втория Лацио, като тимът се нужда от още две точки в оставащите си шест мача, за да стане шампион на Италия за трети път в историята си и първи от ерата на Диего Марадона насам. Неаполитанците могат да постигнат нужната победа в четвъртък при гостуването си на Удинезе, но могат да спечелят титлата още преди това, ако Ювентус или Лацио не спечелят следващите си мачове.

Салернитана заема 14-та позиция в подреждането с актив от 34 точки, но феновете на тима ще са особено доволни, че са помрачили празненствата на големия си опонент от областта Кампаня.

Останалите резултати:

Кремонезе - Верона 1:1

Сасуоло - Емполи 2:1

Интер - Лацио 3:1. /БГНЕС