Сали Пиърсън прекрати кариерата си на 32-годишна възраст

Олимпийската и двукратна световна шампионка на 100 метра с препятствия Сали Пиърсън обяви, че заради поредица от травми е решила да сложи край на кариерата си.

"Искам да споделя, че смятам да прекратя кариерата си. Състезавам се за Австралия в продължение на 16 години и тялото ми вече не издържа на натоварванията. Тази година преброих шест травми, за които никой не знае. До Олимпиадата има още време, но в мен възникват сериозни съмнения за това, че организмът ми ще издържи. Не съм уверена, че искам да премина през това отново", заяви Пиърсън на пресконференция в Сидни.

Сали Пиърсън наскоро се завърна на пистата след 14-месечно отсъствие заради проблем в ахилеса. Травмите съпътстват нейната кариера, като счупена китка й попречи да защити световната си титла през 2015 г., а мускулна травма пък не й позволи да участва на Олимпийските игри в Рио преди три години. Тя завоюва златни отличия на Олимпийските игри в Лондон и на световните шампионати през 2011 и 2017 г. На Игрите в Пекин през 2008 г. се пребори за среброто. /БГНЕС