Славия и Ботев Пд със зрелищно равенство в София

Ботев Пловдив и Славия направиха зрелищно равенство 2:2 в среща от 23-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Александър Шаламанов" в столицата. Двубоят беше наблюдаван на живо от боса на столичния клуб Венцеслав Стефанов и кандидата за президент на БФС Михаил Касабов.

В деветата минута Укаки игра с ръка в собственото си наказателно поле и "белите" получиха дузпа, която бе реализирана от Тони Тасев - 1:0.

Половин час след началото Джеймс Етоо отправи остро центриране, Укаки и Секулич бяха на отлична позиция, но по-скоро си попречиха и от малкото наказателно поле топката излезе в аут. Последва нов удар към вратата на столичани, дошъл от Джеймс Етоо, но и той бе неточен. Това беше и последното добро положение за първата част.

Второто полувреме стартира с ранен гол за Ботев. Ивелин Попов записа поредната си асистенция и сложи топката на главата на Янис Карабельов, който от близка дистанция изравни - 1:1.

"Белите" успяха да си върнат аванса много бързо и в ответната атака стигнаха до втори гол. Тони Тасев стреля от границата на наказателното поле, получи се рикошет и кълбото влетя в мрежата за 2:1.

След бързата размяна на голове последваха спокойни минути без голови положения пред двете врати. В 75-ата минута "канарчетата" нацелиха напречната греда с красив удар на Дилан Мертенс. Именно Мертенс бе замесен в нова интересна ситуация в 79-ата минута, но ударът му от въздуха мина на сантиметри от страничната греда. В 87-ата минута Антонио Перера пусна отличен пас към Дилан Мертенс, който продължи към Георги Николов и нападателят от близка дистанция изравни - 2:2.

В третата минута на продължението Ерол Дост от състава на "белите" получи втори жълт и респективно червен картон и бе изгонен от Волен Чинков. /БГНЕС