Самюъл Джаксън: Не искам Оскар

Самюъл Л. Джаксън няма интерес да гони признание за "Оскар"-ите и предпочита да се снима в големи франчайзи като "Междузвездни войни".

73-годишният актьор досега е получавал само почетен Оскар, но признава, че предпочита роли в успешни франчайзи като тази на Ник Фюри във филмовата вселена на Marvel (MCU) и Мейс Уинду в "Междузвездни войни".

Самюъл със съпругата си Латаня Ричардсън

Самюъл заяви пред вестник "Лос Анджелис Таймс": "Колкото и да ми се искаше да бъда разочарован от това, и да си мисля: "Е, трябваше да спечеля "Оскар" за това или трябваше да спечеля за онова, но това не се случи", след като го преодолях преди много години, това вече няма значение за мен.

"Винаги се забавлявам, когато ходя на церемонията по връчването на Оскарите. Винаги очаквам с нетърпение да получа подаръци за това, че съм водещ. Подарявам неща на роднините си - дъщеря ми и съпругата ми биха били щастливи с някои сувенири. Това е готино... Но иначе ентусиазмът ми е в миналото".

Звездата не смята, че Оскарите са "мерило за успех или провал като актьор", и предпочита да се радва на проектите, по които работи.

Самюъл обяснява: "Никога не позволих Оскарите да бъдат мерило за моя успех или провал като актьор. Моят критерий за успех е моето щастие: Дали съм доволен от това, което правя? Не правя филми, които преследват статуетки. Някои имат друго верую: "Ако направиш този филм, ще спечелиш Оскар". Не, благодаря. Предпочитам да бъда Ник Фюри. Или да се забавлявам като Мейс Уинду със светлинен меч в ръка"./БГНЕС