Самолет падна на летище Лесново, пилотът загина

Самолет падна на летище Лесново, а пилотът му загина. Сигнал за инцидента е получен в 13:30 ч. Машината се е разбила малко след излитането.

Пилотът - собственик на летателното средство, по първоначална информация, е имал всички необходими документи за полета.

Източници от летището съобщиха, че загиналият е управлявал собствената си машина, специализирана за фигури от висшия пилотаж.

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев разпореди незабавна проверка по повод възникналия днес инцидент с малък самолет тип E200, 3 км южно от летище Лесново. Сезиран е и Националният борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

Извършва се оглед на място. От Спешна помощ обясниха, че са получили сигнал в 13:33 ч. При инцидента няма други пострадали, както и засегната жилищна инфраструктура. Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев разпореди незабавна проверка по повод възникналия днес инцидент с малък самолет тип E200, 3 км южно от летище Лесново. Сезиран е и Националният борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт. Към мястото на инцидента пътува заместник-министър Николай Найденов и председателят на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт Христо Христов. Вицепремиерът Христо Алексиев изказва съболезнования на близките на загиналия пилот.

"Разследват се причините за инцидента. Има няколко версии, има запис на полета, той ще бъде предоставен на разследващите органи. Да се надяваме, че те ще стигнат бързо до причината за този нещастен иницидент", заяви на брифинг заместник-министърът на транспорта Николай Найденов, който даде подробности за инцидента край Лесново./БГНЕС